18 خرداد مصادف با ۷ ژوئن روز جهانی ایمنی غذا است.
شعار امسال ایمنی غذا Food safety, everyone’s business «ایمنی غذا وظیفه همگانی است». ایمنی و سلامت مواد غذایی از موضوعات بسیار مهم در حوزه سلامت هر جامعه است بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه حداقل ۶۰۰ میلیون بیماری ناشی از غذا در دنیا سبب ایجاد بیماری در جهان میشود و متاسفانه ۴۲۰ هزار نفر بدلیل بیماری با منشاء مواد غذایی جان خود را از دست میدهند لذا موارد مرگ و میر بدلیل بیمارهای با منشاء غذا تلفات جانی زیادی در جهان ایجاد میکند. در بین بیماریهای با منشاء مواد غذایی عوامل عفونی که ایجاد کننده اسهال هستند همچنان از مهم ترین عوامل ایجاد بیماری در سراسر جهان است البته نقش آلایندههای شیمیایی و مخاطرات آنها در تامین ایمنی مواد غذایی نیز اهمیت ویژه ای دارد. هر سال بمنظور آگاهی دادن به عموم جامعه و یادآور شدن اهمیت و نقش بیماریهای با منشاء غذا و توجه به پیشگیری از این بیماریها روز جهانی ایمنی غذا برگزار میشود.
|