|
||
![]() کنترل ضعیف بیماران دیابتی، تشدید دیابت و چاقی در بحران کرونابر اساس مطالعات به دلیل خانه نشینی برخی از شهروندان و کاهش فعالیت های فیزیکی در دوران کرونا، بیماری دیابت و معضل چاقی شدت بیشتری در بین مردم نسبت به قبل پیدا کرده است و بیماران دیابتی نیز کنترل ضعیف تری نسبت به بیماری خود داشته اند. متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: با بیان این مطلب که حدود 43 درصد از جمعیت شهروندان مشهدی دچار چاقی و اضافه وزن هستند و از این آمار حدود 20 درصد دچار بیماری دیابت و دارای استعداد ابتلای به دیابت هستند خاطر نشان کرد: مطالعات نشان می دهد، که در بحران کرونا درصد قابل توجهی از شهروندان، که دارای استعداد ابتلای به دیابت بوده اند، بدلیل خانه نشینی و عدم تحرک و رعایت نکردن شیوه های زندگی به این بیماری مبتلا و درصدی از مبتلایان نیز بیماری آنان تشدید یافته است. دکترمحمد صفریان، استاد گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بیماران دیابتی که بیماری آنان تحت نظر پزشک کنترل شده است، حتما ورزش و تحرک کافی را در برنامه های زندگی خود داشته باشند و با تناسب وزن سطح ایمنی بدن خود را ارتقاء دهند. وی همچنین ورزش و تحرک کافی، پرهیز از فست فودها و روی آوردن به غذاهای اصیل و سنتی را از مهمترین دلایل پیشگیری از چاقی و دیابت عنوان کرد و افزود: فست فودها بدلیل میزان نمک، چربی های سوخته و مواد اولیه، در زمره غذاهای ناسالم تلقی می شوند و لازم است همه مردم برای رعایت شیوه زندگی و سبک غذایی سالم، تناوب استفاده از فست فودها را کاهش دهند و این مقوله را در بین جوانان و نوجوانان الگو سازی نمایند. استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد یاد آور شد: برخی از بیماران در دوران ابتلای به کرونا با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن خود، از غذاهای با کالری بالا، استفاده کرده اند، در حالیکه غذاهای پرکالری علاوه بر اینکه موجب افزایش ریسک چاقی میگردد، سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می گردد. دکتر صفریان افزود: در کشور ما بهترین الگوهای غذای سالم و سنتی وجود دارد که متاسفانه به بوته فراموشی سپرده می شود و همه ما باید با آموزش صحیح به نسل آینده در ترویج فرهنگ غذایی سالم تلاش کنیم. |