|
||
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تربیت متخصصین و دانشجویان کارشناسی ارشد در رشته ایمنی مواد غذایی در گروه تغذیه از سال 93 تاکنون نقش بسزایی را در راستای سیاست کلی تامین امنیت غذایی در کشور ایفاء نموده است. متخصص ایمنی مواد غذایی و عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: با هدف نقش آفرینی حوزه سلامت در حیطه امنیت غذایی و همچنین اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در خصوص غذای سالم در سطح جامعه، دانشگاه علوم پزشکی مشهد رشته تخصصی ایمنی مواد غذایی را برای تربیت افرادی که علم و دانش ایمنی مواد غذایی داشته باشند و در سطح جامعه تاثیر گذار باشند راه اندازی نموده است. دکتر محمد هاشمی ادامه داد: اعضای هیات علمی و متخصصین این رشته در تصمیم گیریهای مهم غذایی، و نظارت بر چرخه تهیه،فرآوری و توزیع مواد غذایی، همکاری دائم با مراکز و سازمانهای مختلف از قبیل معاونت غذا و دارو و کارخانه های مواد غذایی، سازمان جهاد کشاورزی و همچنین مشارکت در تصمیم گیریهای مورد نیاز مرتبط با سلامت مواد غذایی مورد مصرف جامعه، نقش بسزایی را در راستای ارتقای تخصصی ایمنی مواد غذایی در سطح استان ایفاء می نمایند. متخصص ایمنی مواد غذایی خاطر نشان کرد: علاوه بر نقش متخصصین تغذیه و ایمنی غذایی که رسالت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و کنترل بر سلامت مواد غذایی را بر عهده دارند، نقش افرینی مردم نیز در ایمن نگهداشتن مواد غذایی، یکی از مهمترین راهبردهای جامعه سالم است، همچنان که در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز بر این نکته بسیار مهم، بعنوان گام اساسی امنیت غذایی جامعه تأکید شده است. وی، با اشاره به این نکته مهم که در دنیا سالانه، حدود 60 میلیون مورد بیماری ناشی از ناایمن بودن مواد غذایی بصورت مشهود و ثابت شده به ثبت می رسد، تصریح کرد: درصدی از این بیماریها ناشی از پخت غیر اصولی مواد غذایی است که همه این بیماریها می تواند سلامت جامعه را نیز تهدید کند. متخصص ایمنی مواد غذایی و عضو هیات علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد یاد آور شد: خوشبختانه در فرهنگ اصیل ایرانی به طبخ صحیح و اصولی و تهیه غذا توجه ویژه ای صورت می گیرد، لازم به تاکید است که پخت کامل مواد غذایی موجب از بین رفتن میکرو اورگانیسم های بیماری زا در مواد غذایی می شود. وی افزود: در مواد غذایی خام میکرو اورگانیسم های بیماری زایی وجود دارد، و در صورتی که اصول حرارت دهی، بصورت صحیح رعایت نگردد، قطعا برای سلامت افراد جامعه تهدید کننده و آسیب رسان خواهد بود. وی تاکید کرد: از طرفی میبایست دقت شود که غذاهای طبخ شده در مجاورت مواد غذایی خام قرار نگیرد، زیر انتقال میکرو اورگانیسم های بیماری زا از مواد غذایی خام به غذاهای طبخ شده از علل قطعی ایجاد آلودگی در مواد غذایی و ایجاد بیماریهای ناشی از مواد غذایی است. دکتر هاشمی به همه مردم توصیه کرد: غذای طبخ شده و سایر غذاهای فساد پذیر باید در یخچال و در دمای مناسب کمتر از ۴-۵ درجه نگهداری شود، ولی در صورتی که بیرون از فضای یخچال بین 4-2 ساعت نگهداری شود باید سریعا مورد مصرف قرار گیرد و در واقع قابلیت نگهداری بیشتر حتی در دمای مناسب یخچال را نخواهد داشت. وی هشدار داد: از مصرف غذاهای نگهداری شده در دمای نامناسب و فضای بیرون از یخچال برای بیشتر از 4 ساعت باید پرهیز گردد. مخاطبان برای مشاهده گزارش تصویری این خبر می توانند به اینجا مراجعه نمایند. خبرنگار: ابوالفضل امتحانی
|
- نجمه سیفی
- اخبار
- بازدید: 59