گروه آموزشی تغذیه بالینی

لزوم ترویج رژیم غذایی سالم در راستای پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
     
   
 
 
 

استادیار گروه تغذیه دانشکده پزشکی مشهد بر اهمیت و ترویج رژیم غذایی سالم (مغذی) و در عین حال بهداشتی و ایمن  ( فاقد آلودگی های میکروبی و شیمیایی ) به منظور پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا تاکید کرد.

دکتر اسماء افشاری، دکترای بهداشت و ایمنی مواد غذایی در گفتگو با وب دا به مناسبت روز جهانی غذا با اشاره به شعار روز جهانی غذا که " غذا برای همه، هیچ کس نباید نادیده گرفته شود" اظهار کرد: شعار روز جهانی غذا بیانگر توجه و اهمیت و استمرار چرخه تامین غذای کافی برای همه مردم در همه زمانها به منظور ارتقای امنیت غذایی و مبارزه با فقر و گرسنگی در سطح جامعه است.

وی با بیان این مطلب، که در دنیا  828 میلیون نفر کماکان دچار فقر و گرسنگی هستند، خاطر نشان کرد: امروزه اولویت دادن به رژیم های غذایی سالم، زمینه ساز تولید بهتر،تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر و  زندگی بهتر خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تولیدات روز افزون مواد غذایی نیازمند سیستم های مدرن جهت تامین و تضمین کیفیت و ایمنی غذاست  و به کار گیری سیستم های کشاورزی پایدار و جایگزینی آن با سیستم های رایج فعلی یکی از راهکارهای مهم افزایش تامین و کیفیت مواد غذایی سالم است.

وی افزود: سیستم های کشاورزی پایدار علاوه بر افزایش کیفیت مواد غذایی سالم، موجب حفظ محیط زیست گردیده و امنیت غذایی را برای ما افزایش خواهد داد.

استادیار گروه تغذیه دانشکده پزشکی مشهد گفت: در رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی ما بر تامین چرخه غذای سالم و بهداشتی تاکید داریم و گرچه این مفهوم با امنیت غذایی متفاوت است ولی بی ربط به هم نیستند زیرا یک غذا اگر بهداشتی و ایمن نباشد قابلیت مصرف ندارد و امنیت غذایی تحقق نمی یابد.

وی با تاکید بر ترویج غذاهای بومی و محلی اظهار داشت: ترجیحا غذاهای بومی و محلی با برچسب های معتبر و شناسنامه دار و دارای تاریخ تولید خریداری کنیم و حتی الامکان سعی کنیم این غذاها را با رعایت اصول بهداشتی در منزل تهیه نمائیم.

خبرنگار: ابوالفضل امتحانی